Королівське манго
найсмачніше і найвідоміше серед сортів манго.На вигляд це фрукт витягнутої форми, з щільною, гладкою шкіркою.
Забарвлення шкірки може бути різним. Найчастіше, трапляються плоди червоно-зеленого або жовто-червоного відтінку. М'якоть яскраво-жовта або помаранчева, з ніжним смаком і запашним ароматом. М'якоть стиглого королівського манго майже немає волокон, соковита, кисло-солодка, з характерним тропічним смаком.В середині – досить велика довгаста кісточка плескатої форми..
Середня вага одного Королівського манго – 400-600 грамів
Як куштувати: Можна спочатку обрізати повністю шкірку, очистити м'якоть з кісточки, та насолоджуватися смаком. Або можна розрізати плід навпіл, відокремити половинки плоду від кісточки, потім зробити насічки в м'якоті, вивернути її назовні, та акуратно зрізати отримані шматочки.
Де зберігати: Зберігати дозрілий плід можна в холодильнику, а злегка зеленувате манго можна загорнути в папір і потримати декілька днів в теплі.