Назву свою екзотичний фрукт рамбутан отримав саме за свій зовнішній вигляд. Адже з індонезійського слово «рамбут» означає «волоски», адже плід повністю покритий м’якими волосками.
Формою і розміром рамбутан схожий на каштан в яскраво-червоній шкірці, прикрашений величезною кількістю дрібних, досить щільних волосків. Вони не колючі, тому фрукти можна сміливо брати руками. Існує два види рамбутана – з червоними та зеленими волосками. Шкірочка легко знімається. А під нею – прозора желеподібна м'якоть, всередині якої ховається м'яка кісточка. У сирому вигляді вона отруйна, але в деяких країнах їх відварюють і вживають в їжу.
М'якоть рамбутану має приємний солодкий смак, який нагадує ківі та виноград. Плоди дуже соковиті, чудово втамовують спрагу.
Як куштувати: Щоб отримати доступ до м‚якоті, необхідно зробити невеликий надріз на шкірці і злегка стиснути фрукт, після чого шкірка легко відокремиться від мʼякоті і ви злегкістю зможете її дістати.
Рамбутани можна вживати свіжими, а також використовувати в десертах, салатах та напоях.
Де зберігати: Рамбутан краще за все зберігати в холодильнику.