Ківі Голд або Золоте ківі - сорт знайомого всім фрукта, який був виведений в 1992 році в Новій Зеландії. У порівнянні зі своїми "побратимами", цей фрукт солодший, з медовими нотками. Жовтий ківі відрізняється від стандартного зеленого кольором шкірки та м'якоті – вони світліші, з золотистим відливом. Самі плоди трохи більші за розміром – вага одного фрукта досягає 100-140 грамів. Ще одна особливість – повна відсутність дрібних волосків на поверхні шкірки. У ківі Голд вона абсолютно гладка і більш щільна.
М'якоть ківі Голд, в порівнянні з традиційним зеленим, може похвалитися більш ніжною структурою і приємною медовою солодкістю без терпкості. Навіть з'ївши значну кількість фруктів, не відчувається неприємного щипання.
Як куштувати: Перед вживанням необхідно тільки зняти гладку шкірку. Для цього підійде звичайний ніж.
Де зберігати: Зберігайте ківі Голд в холодильнику при температурі 4-7°С.