Це округлі плоди вагою до 800 грамів. Кокос з трубочкою – варіант, максимально підготовлений до вживання. Він очищений від верхнього шару шкірки, і "одягнений" в мікроперфоровану плівку, що подовжує термін зберігання плода, при цьому захищає його від висихання.
Кокос питний має ніжну м'якоть, що нагадує цукерки "пташине молоко" з характерним присмаком. Їсти її можна губами, при цьому навіть не ковтаючи та не розжовуючи. Смак може бути, як солодкий, так і з невеликою кислинкою. Кокосова вода має освіжаючий кисло-солодкий смак.
Як куштувати: На питному кокосі вже нанесені позначки, завдяки яким його легко відкривати. Для цього достатньо вдарити кілька разів по спеціальній виїмці ножем або викруткою, і вставити трубочку в отвір. Випивши кокосову воду, мʼякоть ложкою можна вишкрібати зі стінок кокосу.
Де зберігати: Питний кокос рекомендовано зберігати при температурі від 0 до 5°С.