Тамаринд або індійський фінік - цей фрукт має кисло-солодкий смак і використовується як інгредієнт у багатьох кулінарних стравах.
Тамаринд має довгий, товстий плід, який може досягати до 15 см в довжину. Усередині плоду знаходяться зерна, обгорнуті темно-коричневою м'якоттю. Смак тамаринду можна описати як кисло-солодкий. Деякі порівнюють його смак з фініком в суміші з курагою, хтось знаходить схожість на яблучний джем.
Тамаринд - це цікавий екзотичний фрукт, який має не тільки неймовірний смак, але й корисні властивості для здоров'я. Він може бути використаний в багатьох кулінарних стравах та напоях, і стане цікавим додатком до будь-якого столу.
Як куштувати: Надавіть на стручок тамаринду, кожура трісне і ви легко зможете дістати їстівну частину фрукта. Їстівною є мʼяка та липка мʼякоть. Але обережно, під мʼякоттю знаходяться тверді кісточки, вони не є їстівними!